Initiatief van: TU/e | Brainport | BOM

ONTMOET ONS, WIJ ZIJN BRIGHT MOVE

"Bright Move heeft als missie om startende, innovatieve ondernemers in de regio Zuidoost-Brabant hun ambitieuze droom te helpen verwezenlijken."

TU/e

De Technische Universiteit Eindhoven is  gespecialiseerd in engineering science & technology. Met ons onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie dragen we bij aan: science for society,  science for industry, science for science. Meer informatie

Brainport

Brainport bedenkt en maakt de technologie van morgen die bijdraagt aan een veilige, groene en zorgzame samenleving en aan de duurzame economische ontwikkeling van Nederland. Meer informatie

BOM

De BOM spant zich in om de Brabantse economie nationaal en internationaal te laten excelleren. Zij het als onze opdracht om het aan hen toevertrouwde kapitaal maximaal in te zetten voor de economische toekomst van Brabant. Meer informatie

Bright Move levert kennis, vaardigheden en leningen om startende ondernemers en spin-offs te ondersteunen bij de realisatie van hun bedrijfsplannen in de regio Zuidoost-Nederland. En in die regio gebeurt veel. Het is een toptechnologieregio waarin bedrijven als ASML, Sioux, AME, FEI, VDL en Philips groeien en wereldwijd exporteren.

lightbulbs2.png

Een regio waar bijzondere en intelligente high tech innovaties en designs vandaan komen. Een regio bovendien die wordt gekenmerkt door een hoog niveau van intensieve samenwerking tussen toeleverende bedrijven waardoor kan worden aangesloten op de grote OEM’s in binnen- en buitenland. Binnen dit eco-systeem kunnen startende ondernemers met stevige potentie uitgroeien tot wereldspelers van formaat. Bright Move is daarin een schakel, één van de eerste in de lange ketting naar een succesvolle onderneming. 

Bright Move heeft als missie het valoriseren van hightech ideeën en kennis. Dit doet Bright Move door:

  • Het ondersteunen van innovatieve starters: het scouten, screenen en ondersteunen van starters bij het bouwen van een financierbaar en levensvatbaar businessplan, het koppelen aan ‘’launching customers’’ en het begeleiden door middel van een professioneel team van business developers, patent-experts en financieel deskundigen;
  • Het financieren van innovatieve startups: Voor de financiering van kansrijke initiatieven beschikt Bright Move, via Brabant Startup Fonds, over twee fondsen. Een pre-seed fonds en een proof-of-concept (POC) fonds. Het pre-seed fonds is bedoeld voor de (pre-)starter die een innovatief product of dienst ontwikkelt en dat uiteindelijk bedrijfsmatig wil exploiteren. Het POC fonds geeft leningen uit om technische haalbaarheid van een technologie in een bepaalde toepassing te kunnen testen. 
  • Het overdragen van kennis: door kennistransfer vanuit kennisinstellingen én high tech bedrijven met R&D en ontwikkelafdelingen, onder andere door het opzetten van ontwikkelomgevingen (‘Living Labs’) waarin onderzoekers, starters en het bedrijfsleven samenwerken. Met als doel het overbruggen van een zeer lastige ontwikkelfase van extreem hoog naar een aanvaardbaar risico. Daarnaast heeft Bright Move een breed netwerk aan dienstverlenende bedrijven die de starters en spin-offs van allerlei diensten voorzien die vooral in de startersfase van groot belang zijn. 


Team Bright Move
Bright Move staat onder leiding van Frank van de Ven. Hij wordt ondersteund door Anouk Zenden. Je kunt hen bereiken via info@brightmove.nl.

      

 

 

 

Technische realisatie: Cosly.com