Initiatief van: Fontys | TU/e | Brainport | BOM

NIEUWS

Het succes van Bright Move in 2012

Bright Move 2012: Financiering van startende, innovatieve ondernemingen

3 dec 2012

Na de start in april dit jaar, heeft Bright Move negen bedrijven kunnen financieren. De verwachting is dat in de maand december nog een aantal bedrijven een positieve beoordeling krijgen van het Investerings Committee. Daarmee is Bright Move ruimschoots op schema voor wat betreft de doelstellingen ten aanzien van scouting, screening en uiteindelijke toekenning. Meer dan 250 ''posten'' zijn door de handen en ogen van de business developers gegaan.  Van de acht business cases zijn er vier pre-seed leningen, en vier proof-of-concept (POC) leningen.

Het aantal aanvragen dat Bright Move na de eerste screening in behandeling nam in de eerste 11 maanden van 2012 bedraagt circa 100.

Voor 2013 verwacht Ewit Roos, directeur Bright Move, dat het aantal aanvragen minder zal zijn. ''We hebben in 2012 te maken gehad met ondernemers die hun aanvraag niet meer bij het succesvolle programma van Incubator 3+ konden plaatsen. Zij hebben gewacht met de indiening. Deze telden echter wel extra op bij de Bright Move verzoeken voor 2012'', aldus Roos.

Wil je zelf ook in aanmerking komen voor een pre-seed of POC lening? Doe dan onze Quickscan!

Technische realisatie: Cosly.com