Initiatief van: Fontys | TU/e | Brainport | BOM

NIEUWS

Microsure heeft een miljoeneninvestering ontvangen van Innovation Industries.

Bright Move startup Microsure haalt miljoenen op voor ontwikkeling chirurgische robot

27 apr 2018
Bright Move startup Microsure haalt miljoenen op voor ontwikkeling chirurgische robot

Microsure, een spin-off van de TU/e en Bright Mobe startup, heeft een miljoeneninvestering ontvangen van Innovation Industries, een toonaangevend Nederlandse hightech investeringsfonds.

Microsure is gericht op de ontwikkeling en het naar de markt brengen van chirurgische robots die chirurgen in staat stellen operaties met een verhoogde precisie uit te voeren. De investering stelt Microsure in staat om de weg
naar de markt te versnellen. Microchirurgische ingrepen worden momenteel vaak begrensd door fysieke beperkingen van de chirurg. Het motion stabilizer systeem van Microsure verlegt dergelijke grenzen en maakt het mogelijk om microchirurgische ingrepen te doen die voorheen niet mogelijk waren. Voorts worden bestaande microchirurgische ingrepen met dit systeem mogelijk eenvoudiger waardoor ze vaker, sneller en beter kunnen worden gedaan. Het systeem is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen microchirurgen van het Universitair Medisch Centrum van Maastricht en ingenieurs van de technische universiteit Eindhoven.

 "We zijn enthousiast over onze investering in Microsure", zegt Tom Schwarz, General Partner bij Innovation Industries. "Microsure verandert de manier waarop microchirurgie wordt uitgevoerd. De investering in Microsure volgt uit onze succesvolle samenwerking met de TU/e, een van onze partner instituten. Met het systeem van Microsure worden complexe operaties eenvoudiger en kunnen er tevens operaties worden uitgevoerd die voorheen niet mogelijk waren.”

Technische Universiteit Eindhoven en Maastricht UMC+ stonden aan de wieg van de ontwikkeling van Microsure en zijn erg blij met de mogelijkheid die de financieringsronde Microsure biedt om het systeem verder te commercialiseren. “De investering van Innovation Industries toont de waarde en het potentieel van het onderzoek dat aan de TU/e wordt gedaan op het gebied van medische robotica”, zegt Sonja Vos, directeur TU/e Holding.

Technische realisatie: Cosly.com