Initiatief van: Fontys | TU/e | Brainport | BOM

NIEUWS

Woensdag zijn de winnaars van de door Bright Move gesponsorde BRAINS Award 2017 bekend gemaakt.

Winnaars BRAINS Award 2017 bekend

16 jun 2017
Winnaars BRAINS Award 2017 bekend

Bright Move is trotse sponsor van de jaarlijkse BRAINS Award. 

Afgelopen woensdag hebben de twintig finalisten van de BRAINS Award hun idee gepresenteerd tijdens een feestelijke pitchbattle in een volle Rabobankzaal van het Muziekgebouw Eindhoven. Er waren vijf prijzen te winnen van elk € 3.000,00 en een ‘overall beste’ prijs van nog eens € 2.000,00. Daarnaast kunnen de winnaars rekenen op ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van hun idee door TU/e Innovation Lab en Bright Move. 

De prijzen werden uitgereikt door o.a. Mary-Ann Schreurs -Wethouder van Innovatie, Cultuur en Openbare Ruimte van de Gemeente Eindhoven. Zij roemde het niveau van de pitches en bekende veel energie te krijgen van alle vernieuwende ideeën.

WINNENDE INZENDING
De Innovatieprijs MBO ging dit jaar naar LUC, vertegenwoordigd door Iris van Nunen van SiNTLUCAS. LUC maakt multifunctionele tassen door hergebruik van bedrukt canvas en kunstleer.

De Innovatieprijs HBO werd gewonnen door Alissa Rees van Design Academy Eindhoven met IV-Walk, een eigentijdse, functioneel vormgegeven  infuus-draagtas voor een beter patiënt-welzijn en sneller herstel. Zij won uiteindelijk ook de prijs voor het Overall Beste idee.

De Innovatieprijs WO ging naar Joca van der Horst van de TU/e met zijn idee Onda. De luchtkwaliteit verbeteren met een met nano gecoat doek. Science fiction? Joca gaat met zijn geldprijs bewijzen dat het kan.

Steve Thijssen van Fontys werd beloond met de Leefbaarheidsprijs van de Gemeente Eindhoven. Zijn idee Guardian is de kindertelefoon 2.0,  een chatplatform voor kinderen en jong volwassenen.

Publiekslieveling was Jessie Lauret van de TU/e met Smock-it. Met studiegenoten ontwikkelde zij een rekenmethode voor het toepassen van de 3-d naaitechniek ‘smocking’.  Door de vereenvoudiging van het proces kunnen zij hiermee een revolutie op gang brengen in het modebeeld.

BRAINS AWARD
BRAINS  Award is oorspronkelijk een initiatief van de Gemeenteraad Eindhoven.  BRAINS daagt Eindhovense studenten uit om vernieuwende, creatieve en maatschappelijk relevante ideeën of producten te bedenken en te presenteren voor jury en publiek. Dit jaar werd de wedstrijd voor de negende keer georganiseerd. De organisatie van de competitie is in handen van de TU/e in nauwe  samenwerking met de onderwijsinstellingen Fontys Hogescholen, Design Academy Eindhoven en SiNTLUCAS.

Kijk voor  de TOP20  van BRAINS Award 2017 en meer informatie op: www.brainseindhoven.nl

 

Foto van Bart van Overbeeke

Technische realisatie: Cosly.com